header_new_2.jpg

Háttérirodalom

 

Az iskolai tanulásnak nagyon nagy a szakirodalma. A tanulás eredményes tanításához nélkülözhetetlen, hogy ebben tájékozottak és olvasottak legyünk. A legfontosab hivatkozásokat az alábbi csoportosításban közöljük: 

1. A tanulásmódszertan programhoz 
Legfontosabb írások gyűjteménye, amelyek programunk megismeréséhez, megértéséhez szükségesek. Ezek a tanulás tanításával kapcsolatos konkrét tennivalókat, a felkészüléshez szükséges alapinformációkat szolgáltatják. 

2. Cikkek, tanulmányok jeles személyiségektől 

Az idők során számos könyv, hosszabb tanulmány, a tanulást népszerűsítő, a tanulási módszereket bemutató kiadvány is megjelent. A legrégebbi érdemleges írás a XVI. században látott napvilágot Apáczai Csere Jánostól. A pedagógiáról, a tanításról és a tanulásról számos nagy írónk, közéleti személyiségünk is megfogalmazta gondolatait. Ezek közül breviáriumunkban egy olyan sorozatot állítottunk össze, amelynek minden részlete a nevelésben, a tanításban való hitünket, elkötölezettségünket táplálja. 

3. Képességfejlesztés 

A tanulási képesség egyes részterületeiről szóló szakirodalmi írások. Ezek részletes tudásunkat, tanítási módszereinket is érintik, a naponkénti munkához konkrét szakmai segítséget adnak. Abban is segítenek, hogy alapképzettségünk hiányosságait pótoljuk tanulmányozásukkal. 

4. Könyvajánló 

5. Szerkesztő: Oroszlány Péter 
TANÍ-TANI /1-25/ 
Tan-Műhely /1-3/ 

Frissítve: 2010/11/03 - 12:20
fel | vissza | Az oldal nyomtatása